Hoe maak ik echte Marokkaanse muntthee?

Hoe maak ik echte Marokkaanse muntthee?

Marokkaanse muntthee, ook wel bekend als "nana thee," is een verfrissende en smaakvolle drank die populair is in Marokko en andere Noord-Afrikaanse landen. Hier is een eenvoudig recept om Marokkaanse muntthee te zetten. Dit is een recept voor een grote theepot. Gebruik je een theepot voor twee of drie personen halveer dan het recept. 

Ingrediënten:

  • 1 verse bos Marokkaanse munt. Je herkent de Marokkaanse munt bij de kruidenier door de stengel die gebonden is aan het bosje. Als het een groene bladstengel is dan is dit Marokkaanse munt uit Marokko. Als het gebonden is door een elastiekje dan heb je de Spaanse munt vast. Beiden lekker maar Marokkaanse munt past hier het beste bij en is iets lekkerder!
  • 1 eetlepel groene thee (Moroccan Green Pearl of gunpowder)
  • 5 eetlepels suiker (traditioneel wordt veel suiker gebruikt, maar je kunt de hoeveelheid aanpassen)
  • Kokend water

Instructies:

  1. Breng water aan de kook. 

  2. Spoel je theepot met het heet water, een kleine bodem is voldoende. Wals er even mee en spoel het uit. Doe er 1 eetlepel theekorrels van Moroccan Green Pearl bij of de gunpowder. Spoel dit nogmaals met een bodem heet water en spoel het uit. Nu heb je je groene thee gewassen. 

  3. Suiker: Doe 5 eetlepels suiker erbij en giet het heet water erover tot de bolle kant van de theepot volledig gevuld is. Zet het nu op een klein vuurtje en laat de theekorrels en suiker even koken. Maak gebruik van onze handmuts want het handvat van je theepot kan heet worden. Zodra de theekorrels naar boven komt en borrelt zet je het vuur uit. Nu doe je er de munt bij en roer je goed door.

  4. Laat trekken: Laat de thee en munt ongeveer 3-5 minuten trekken. Hoe langer je het laat trekken, hoe sterker de smaak zal zijn.

  5. Schenk de drie keer in een Marokkaans theeglas en schenk die weer terug in de pot. Dit doen we zodat de ingrediënten goed met elkaar vermengd worden. 

     6. Giet de muntthee in glazen en zorg ervoor dat je vanaf een hoogte giet om schuim op het oppervlak te creëren, wat typerend is voor Marokkaanse muntthee. Geniet ervan! 

Je kunt de muntthee serveren met wat verse muntblaadjes in je glas om het nog verfrissender te maken. Het is een heerlijke drank om van te genieten op elk moment van de dag.